7 Huizen aan Zee


Een mooie ervaring als makelaar

Afgelopen jaar heeft ons kantoor de familie Groenveld begeleidt bij een aankooptraject. Een bijzonder traject van twee objecten die samengevoegd ‘7 Huizen aan Zee’ heet. Niet alles was en ging vanzelfsprekend maar uiteindelijk kwam alles goed.

 

Ter afsluiting van deze bijzondere ervaring met elkaar hebben we de eigenaars geïnterviewd. We waren benieuwd naar hun ervaringen in dit aankoop traject en eventuele feedback aan ons kantoor.


Het verhaal


Hoe kwam het idee van 7 Huizen aan Zee tot stand?

In de zoektocht naar een nieuw landbouwbedrijf richtten wij (ouders en opvolgende zoon met gezin) ons op Zeeland, omdat we daar allemaal graag naartoe wilden verhuizen. We wilden in eerste instantie uitkijken naar een landbouwbedrijf met een minicamping. Gedurende de zoektocht bleek het om financiële redenen aantrekkelijk meer te investeren in de recreatie dan oorspronkelijk de idee was.

 

In Looperskapelle vonden we twee locaties die reeds aan elkaar gekoppeld waren sinds de herverkaveling.  Een kleinschalig landbouwbedrijf, vakantiehuizen, een minicamping en gebouwen met variërende gebruiksmogelijkheden. Er bevonden zich daarnaast twee privé woningen op de locaties. De minicamping heeft naast campingplekken drie vakantiehuizen. De boerderij heeft naast de landbouwschuren en caravanstalling, vier vakantiehuizen. Als bij toeval zijn het samen zeven huizen. Gezien onze oorsprong, ons akkerbouw- en loonbedrijf zich in Zevenhuizen bevinden, noemden we in het aankooptraject deze locaties samen Zevenhuizen aan Zee.

 

Uiteindelijk werd ‘7 Huizen aan Zee’ ook dé naam voor ons vakantieparkje. Een eerbetoon aan onze oorspronkelijke leefomgeving, de bewoners en het dorp Zevenhuizen.

 

Wat is er gerealiseerd vanaf aankoop tot heden?

 

Er is vooral veel gemoderniseerd. De camping kreeg een eerste upgrade (grote renovatie staat gepland voor de nabije toekomst). Er werd ruimte gecreëerd door op te ruimen en weg te halen, met als doel dat verblijfruimtes en de omgeving stijlvol moesten zijn. In twee maanden tijd werd de boerenschuur omgebouwd naar ‘de Huyskamer’.  De Huyskamer is een multifunctioneel gebouw: receptie, huiskamer voor (groepen) gasten, eetruimte, keuken waar groepen samen zélf koken of waar er wordt gekookt door de eigenaren voor de gasten.
De aanwezige huisjes kregen een make over, zodat de verhuur vlot van start kon gaan. De caravanstalling is aan een grondige schoonmaakbeurt bloot gesteld, maar gaat verder zoals deze eerder bedoelt was: als caravanstalling.

 

Wat is de doelstelling van dit hele project?

Het landbouwbedrijf op de Zeeuwse locatie willen we graag uitbreiden; we zetten het oorspronkelijke akkerbouw en loonbedrijf in Zevenhuizen voort en willen daarnaast het areaal in Zeeland verruimen, zodat er ook in Looperskapelle een volwaardig akkerbouwbedrijf ontstaat. Het recreatiebedrijf willen we doorontwikkelen door de vakantiehuizen te verplaatsen en te vervangen, jaarplaatsen te vervangen door verhuuraccomodaties en de camping te moderniseren en uit te breiden met meer camperplaatsen.

 

Ouders zullen de bestaande woning vervangen door nieuwbouw en na een heel leven hard werken, gaan genieten van het Zeeuwse. Daarnaast hopen zij, als ze eenmaal gesetteld zijn, mensen te kunnen helpen en volgen daartoe al 3 jaar een HBO opleiding tot Pastoraal werker.

 


Feedback aan ons kantoor


Uw ervaring tijdens de aankoop en het advies van:

  •  Nieuwe Kerkweg 2 Scharendijke : landbouwbedrijf + caravanstalling + 4 recreatiewoningen
  • Kapelleweg 17 Scharendijke : woonhuis + mini camping + 3 vakantiewoningen
  • Ervaring met:

 

          Agriteam Makelaars Zeeland te Driewegen:
De medewerkers van het kantoor werken keurig en structureel. Wij hadden voornamelijk contact met de heer Van Sabben.

 

          Onze makelaar / taxateur Marco van Sabben:
Marco is heel punctueel en accuraat. Dit is voor ons persoonlijk erg prettig. Wij zijn namelijk erg druk met onze bedrijven en de ontwikkeling. Het is dan erg fijn om aan een makelaar een vertrouwenspersoon te hebben. Marco had alles tot in de puntjes uitgezocht, gaf duidelijke terugkoppeling, werkt erg keurig en had alle papieren goed op orde.

 

          Communicatie tussen u en onze makelaar:
Prima communicatie, al was de Zeeuwse taal voor zo nu en dan nog wat moeilijk te verstaan ;)

 

          Advies:
Ga vooral zo verder met jullie dienstverlening.
De verkopende makelaar was namelijk niet keurig en correct in zijn informatie voorziening. Hij had de locatie summier aangeboden op zijn website. Het gaf vooraf geen reeël beeld van de werkelijke locatie. Hierdoor was in de adviesfase nog veel werk te verzetten door Agriteam Zeeland, zodat wij op basis van de juiste feiten een beslissing konden nemen.

 

          Aankooptraject:
Met vertrouwen dat de Heere weet wat de juiste weg voor ons is,  gingen wij ervoor. Looperskapelle, nabij Scharendijke, bleek onze bestemming als ondernemers en als gezin.
We zijn dankbaar dat we een aangename ervaring hadden met jullie kantoor als adviseurs in het aankoop proces.

 

          Aandachts punten voor ons kantoor:
Ga vooral zo verder, blijf accuraat en punctueel. Blijf de klant uitgebreid informeren.

 

          Hoe kent u ons kantoor?
De landelijke organisatie Agriteam is bekend via de (schoon) vader van ons. Marco en Tom hebben hun studie op dezelfde school gevolgd maar kennen elkaar uiteindelijk via een gezamelijke kennis. Die kennis had hen met elkaar in contact gebracht naar aanleiding van de aankoop van dit object.

 

          Zou u ons kantoor aanbevelen? 
Zeker weten. 

 


INDIEN U OP DE HOOGTE WILT BLIJVEN VAN 7 HUIZEN AAN ZEE, KAN DIT VIA: